ontdek eiland Tholen
Omgeving

Vanuit het dijkhuisje, dat midden in het Nationaal Park Oosterschelde is gelegen, kun je prachtige fiets- en wandeltochten maken over het rustige en groene Eiland Tholen. De diverse prachtige routes leiden langs mooie dorpjes, het monumentale Tholen-stad en natuurgebieden met weidse vergezichten. In het voorjaar is het eiland kleurrijk door de bloementeelt!

Ga je liever fietsen op de rand van land en water, neem dan het buitendijkse fietspad dat begint in Sint-Annaland en fiets zo een groot deel van het eiland rond. Overigens kun je in Sint-Annaland meedoen met de streekproductenveiling, en in het Streekmuseum duik je in de geschiedenis van Tholen en de Tholenaren.

Iets verder weg, maar zeker de moeite waard is het indrukwekkende Watersnoodmuseum in Ouwerkerk.

Wist je trouwens dat de Oosterschelde het schoonste zwemwater van Europa heeft? Dus een dagje strand is ook zeker de moeite waard!

Wil je even wat anders? Dan is een bezoek aan Bergen op Zoom (ca. 20 minuten rijden) of Antwerpen (ca. 30 minuten rijden) een aanrader!

Ga met de rondvaartboot (die uit de haven van Sint-Annaland vertrekt) op zeehondensafari, of vaar naar het historische Zierikzee met de dagtocht.